Ogólnie miałem włączony pakiet 15 GB internetu, nielimitowane rozmowy i SMSy za 30 zł, na 30 dni, na kartę. Przyszedł mi SMS, że trzeba doładować konto, bo niedługo pakiet będzie się odnawiać. Doładowałem więc to 30 zł, a potem przyszedł SMS, że jest niewystarczająco środków na koncie, by odnowić pakiet. Mimo to Internet mi działał. Potem doładowałem jeszcze 5 zł i sprawdziłem stan konta - wynosił 0 zł. W aplikacji I Plus sprawdziłem, że wszystkie te środki zostały wykorzystane na rozmowy i internet. Jakim cudem jeśli pakiet się nie odnowił, a żadnych innych promocji nie włączałem. Złożyłem już reklamację, ale obawiam się, czy oby taka sytuacja nie powtórzy się w przyszłości. Z czego mógł wynikać ten błąd i co zrobić, by jak już mówiłem, nie powtórzył się?
Pozdrawiam
Dzień dobry,
system "zjadł mi 25 złotych.Dlaczego?
Kupiłam nowy starter z serii Bez limitu za 5 złotych, taryfa na karte elastyczna.
Włożyłam do nowego telefonu, już wstępnie skonfigurowanego bez karty sim.
Karta "odpaliła się" sama, natychmiast zauwazyłam, że wszystko działa.
Weszłam na stronę banku, doładowałam konto za 50 złotych.
Dostałam info z systemu, że stan konta to 51 złotych, a waznosc konta do czerwca.
Że starter 4 złote został wyczerpany.
Ze kumulacja giga została właczona , że usługa bez limitu i 15 gb kumulacja jest włączona itd.
Dla upewnienia się, że pakiet Bez limitu smsy, msmy i rozmowy działa (choć go nie włączałam krótkim kodem, bo teoretycznie był zapisany w starterze) wysłałam na stary telefon sms, po czym krótkim kodem sprawdziłam stan konta, by sprawdzić czy coś ubyło z tych 51 złotych.
Jakie było moje zdziwienie, gdy system przysłał informację, że stan konta wynosi 25 złotych!
Gdzie się w takim razie podziało 26 złotych pozostałe? Wysłałam jeszcze jeden sms i tym razem stan konta nie drgnął, nadal wynosi 25 złotych.
Jeśli system pobrał opłatę za pakiet bez limitu "zaszyty" w starterze Bez limitu, to dlaczego było to 26 złotych , skoro pakiet kosztuje 30 złotych???
Co się stało?
Ostatnio zmieniony 30 mar 2026, o 09:53 przez Joanna_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Połączono wątki - ten sam temat.
po włożeniu karty SIM do telefonu, transmisja danych w urządzeniu była włączona? Weryfikacji z tytułu jakich usług powstały wspomniane naliczenia, możesz dokonać w aplikacji iplus.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Mam telefon na kartę z funkcja rok ważności konta.
Po doładowaniu kwotą 100 zł bardzo szybko zniknęły fundusze. Dziś pozostało zaledwie 10,20 zł. Co jest tego przyczyną
Bardzo mało wykonuję połączeń. Odbieram tylko połączenia od znajomych.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2026, o 12:17 przez Marta_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:EDYCJA: połączenie postów - ten sam temat.
w aplikacji iPlus możesz sprawdzić, na jakie usługi zostały pobrane środki. Po wybraniu numeru, dla którego chcesz sprawdzić użycie będą widoczne zakładki: Internet, Rozmowy (zrealizowane połączenia) - SMS/MMS.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Zarejestrowałem kartę a następnie doładowałem konto kwotą 50zł co spowodowało samoczynne wykupienie ,,usługa bez limitu i 15 kumulacja" przez co straciłem 25zl a nawet po dezaktywacji i doładowaniu konta ponownie 50zł nie mogę aktywować optymalnego dla mnie pakietu PAKIET MAX 9900 GB
SMS które dostałem po doładowaniu konta kwotą 50zł