Witam!
Dziś stałem się posiadaczem telefonu Nokia Lumia 610.
Nie miałem zielonego pojęcia o tym, że telefon jest na microSIM ale znajomy "wyskoczył" że zaraz dotnie mi kartę i będzie ona pasować.
Jak się jednak okazało karta nie działa w smartphonie o tyle dobrego, że jeszcze w stary telefon idzie ją wsadzić i mogę korzystać.
Moje pytanie czy jak pójdę do salonu plusa to jest opcja wymiany tej karty na prawidłową microSIM i ile będzie mnie to kosztować bo słyszałem, że drogo się to liczy.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2015, o 10:22 przez Joanna_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Zmiana tematu wątku z „Karta SIM wymiana na microSIM” na „Wymiana karty SIM”.
GatecrasherKO pisze:12zł30groszy?
I nawet jeśli moja jest już "uszkodzona" to wymienią mi na nową?
btw. na Fanpage Plusa dostałem odpowiedź, że wymiana kosztuje 25zł :/
25 zł - tyle koszytuje wymiana karty SIM w abonamencie, ale zadałeś pytanie w dziale Plus Mix/Plus na Kartę więc przypuszczamy, że z tego rodzaju usług w naszej sieci korzystasz. Dla Plus Mix/Plus na Kartę wymiana karty kosztuje 12 zł i 30 groszy.
Nie jest istotny powód wymiany karty SIM (uszkodzenie, zagubienie, kradzież, czy inny), koszt zawsze jest taki sam.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Czyli jak pójdę, zapłacę i poproszę o kartę microSIM to taką dostanę?
Potrzebuje dowodu osobistego oraz numeru PUK karty, tak?
Ile czeka się na nową kartę?
GatecrasherKO pisze:Czyli jak pójdę, zapłacę i poproszę o kartę microSIM to taką dostanę?
Potrzebuje dowodu osobistego oraz numeru PUK karty, tak?
Ile czeka się na nową kartę?
Jeśli mają na stanie w salonie to dostaniesz
Wystarczy dowód osobisty.
Na aktywację zazwyczaj kilka minut.