Teraz jest 10 sie 2020, o 16:32


Zostaw Kontakt



Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeniami

W tym dziale na Wasze pytania dotyczące Abonamentu odpowiadają specjaliści Plusa
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Przed założeniem tematu należy użyć opcji szukaj. Jeżeli temat był już poruszany to od razu otrzymasz odpowiedź.
Offline
Avatar użytkownika

rs123

Nowy

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 23 lip 2020, o 14:50
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Abonament
  • Model telefonu: Samsung Galaxy A80

Problem z zasięgiem

Post23 lip 2020, o 15:32

Jestem z Wielkopolski z powiatu kaliskiego, mam problem z zasięgiem, nie można się do mnie dodzwonić i internet z danych jest bardzo słaby. Do najbliższego nadajnika mam około 2-3 km w linii prostej (nadajnik jest w Stawiszynie). Według mapy zasięgu powinienem mieć LTE, ale go nie ma. Sytuacja ma miejsce od dłuższego czasu. Moja mama również ma taki problem. Jeszcze przeglądając forum natknąłem się na inne zgłoszenia z okolicy.
Załączniki
116101925_282372122830154_3165898896884334524_n.jpg
Ostatnio edytowano 24 lip 2020, o 12:21 przez Marta_Plus, łącznie edytowano 4 razy
Powód: sl@w_es: Przeniesienie do oficjalnego działu; połączenie postów - w celu uzupełnienia wcześniejszej wypowiedzi proszę korzystać z opcji edycji posta (przycisk ZMIEŃ)/ Marta_Plus: połączono wątki.
Offline
Avatar użytkownika

Michał_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 3923
  • Dołączył(a): 1 lut 2017, o 08:13
  • Podziękował : 16 razy
    Otrzymał podziękowań: 720 razy

Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeni

Post24 lip 2020, o 15:00

rs123, od kiedy ma miejsce ta sytuacja? Czy występuje bez względu na porę dnia?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline

mariusz9a

Administrator

Administrator

  • Posty: 5304
  • Dołączył(a): 20 lip 2008, o 11:42
  • Lokalizacja: Sosnowiec
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 13 razy
  • Moja taryfa: ABO
  • Model telefonu: Samsung Galaxy s10e

Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeni

Post25 lip 2020, o 19:09

To wyleję kolejną porcję moich żali do Plusa. Kiedyś Plus był liderem zasięgu (ok 10 lat temu), aktualnie reklamuje się jako lider zasięgu, ale prawda jest inna - T-Mobile przegoniło Plusa... I to bardzo!
Zacznę od Pienin - Szczawnica część wschodnia przy parku narodowym i wzdłuż Dunajca - zasięgu brak lub zasięg edge na poziomie marnym. Po wejściu w zabudowania (ul. Główna, Flisacka w zasadzie zasięgu brak). Może warto podłączyć sie do istniejącej w tej części miasta stacji od Networks? A jeśli nie, to może jakiś repeater sygnału ze stacji z zachodniej części miasta? Stacja nie jest bardzo obciążona - transmisja danych z niej leci dość wysoko. Na prawdę przemyślcie temat bo Plus jest tam totalnym dnem...
Sromowce Niżne - kolejne miejsce w Pieninach. Plus nie ma tam wcale zasięgu. Turystów jak mrówek a Plus jako jedyny nie ma zasięgu! Dno dna:/ nawet Play ma tu nadajnik i zasięg - WSTYD!
Jaworki - kontynuacja Pienin. O ile w samym mieście jakiś tam zasięg jest, to już w dolinie Białej Wody i na pobliskim paśmie górskim Plusa brak. T-Mobile całe góry ogarnięte niemal "pełnym" zasięgiem. Może warto się dopiąć do anten T-Mobile/Networks? Warto o tym pomyśleć...
Tatry - uruchomcie wreszcie te stacje z pozwoleń UKE bo T-Mobile i Orange zjadają Was na śniadanie:/
Ojcowski Park Narodowy - jak zwykle Plus nie ma zasięgu lub zasięg żenująco znikomy. T-Mobile/Orange zasięg pełny. Jak wyżej, może warto się dogadać z Networks i podpiąć się do ich lokalizacji? Zróbcie coś bo turystów pełno w Wy nie macie zasięgu!

Lider zasięgu - dobra reklama...:] szkoda tylko że mam jeszcze telefon w T-Mobile i w większości to Plus nie ma zasięgu a nie T-Mobile. Weźcie się do roboty bo niedługo i Play Was przegoni:(
Pomóż biednym - to nic nie kosztuje!
"Szczęśliwy, kto umie dzielić się z innymi"
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Nof_Ginosar

Szalony PlusManiak

  • Posty: 205
  • Dołączył(a): 9 maja 2019, o 10:02
  • Podziękował : 48 razy
    Otrzymał podziękowań: 15 razy

Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeni

Post25 lip 2020, o 21:24

mariusz9a napisał(a):To wyleję kolejną porcję moich żali do Plusa. Kiedyś Plus był liderem zasięgu (ok 10 lat temu), aktualnie reklamuje się jako lider zasięgu, ale prawda jest inna - T-Mobile przegoniło Plusa... I to bardzo!
Zacznę od Pienin - Szczawnica część wschodnia przy parku narodowym i wzdłuż Dunajca - zasięgu brak lub zasięg edge na poziomie marnym. Po wejściu w zabudowania (ul. Główna, Flisacka w zasadzie zasięgu brak). Może warto podłączyć sie do istniejącej w tej części miasta stacji od Networks? A jeśli nie, to może jakiś repeater sygnału ze stacji z zachodniej części miasta? Stacja nie jest bardzo obciążona - transmisja danych z niej leci dość wysoko. Na prawdę przemyślcie temat bo Plus jest tam totalnym dnem...
Sromowce Niżne - kolejne miejsce w Pieninach. Plus nie ma tam wcale zasięgu. Turystów jak mrówek a Plus jako jedyny nie ma zasięgu! Dno dna:/ nawet Play ma tu nadajnik i zasięg - WSTYD!
Jaworki - kontynuacja Pienin. O ile w samym mieście jakiś tam zasięg jest, to już w dolinie Białej Wody i na pobliskim paśmie górskim Plusa brak. T-Mobile całe góry ogarnięte niemal "pełnym" zasięgiem. Może warto się dopiąć do anten T-Mobile/Networks? Warto o tym pomyśleć...
Tatry - uruchomcie wreszcie te stacje z pozwoleń UKE bo T-Mobile i Orange zjadają Was na śniadanie:/
Ojcowski Park Narodowy - jak zwykle Plus nie ma zasięgu lub zasięg żenująco znikomy. T-Mobile/Orange zasięg pełny. Jak wyżej, może warto się dogadać z Networks i podpiąć się do ich lokalizacji? Zróbcie coś bo turystów pełno w Wy nie macie zasięgu!

Lider zasięgu - dobra reklama...:] szkoda tylko że mam jeszcze telefon w T-Mobile i w większości to Plus nie ma zasięgu a nie T-Mobile. Weźcie się do roboty bo niedługo i Play Was przegoni:(


Plus NIGDY w miejscach wymienionych liderem zasiegu nie byl. Jak tylko siegne pamiecia to T-Mobile mial lepsze (i wczesniej wykonane) pokrycie Szczawnicy. 3 stacje, wlasciwie od razu, a Plus 2 przy czym druga dlugo pozniej i na poczatku ograniczona do U2100 only.
Omni G900 only (ale zawsze cos, Plus nie ma tam nic) w Ojcowie tez od x lat. Sromowce z 3, 4 lata pala. Jedynie Tatry schroniska krocej, tak od roku, poltorej.

A reklama Plusa moze mowic rozne rzeczy, takie ich zbojeckie prawo.
Przy czym w innym rejonie Polski moze byc sytuacja dokladnie odwrotna. I pewnie jest.

Nie ma Plusa tam gdzie wymieniles, a jest Ci to niezbedne do funkcjonowania? Nie musze pisac co powinienes zrobic. Po co Ci niedzialajacy telefon? Jako dekoracja?

Wylewanie zalow na tym forum niczego nie zmieni. Nic ne wskazuje, ze powstanie stacja w Ojcowie (pomimo zapewnien, ze bedzie na jesien 2020), w Sromowcach glucha cisza w temacie, podobnie Szczawnica. Co do schronisk w Tatrach. Projekt schroniska jest zawieszony. Jesli zostanie odwieszony to pewnie to zrobia. Pytanie kiedy to bedzie. Tego konsultanci jednak nie wiedza.
Offline

mariusz9a

Administrator

Administrator

  • Posty: 5304
  • Dołączył(a): 20 lip 2008, o 11:42
  • Lokalizacja: Sosnowiec
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 13 razy
  • Moja taryfa: ABO
  • Model telefonu: Samsung Galaxy s10e

Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeni

Post26 lip 2020, o 07:32

@Nof_Ginosar, przecież nadajnik z wschodniej części Szczawnicy powstał stosunkowo niedawno (kilka lat temu) i należy do Orange. Zachodnia część mistat tak na oko jest pokryta podobnie przez Plusa i T-Mobile. W 1998 roku zasięg Plusa i Ery też był taki sam.
Co do reszty to doradziłeś jak cholrea:D piszę tu, bo pytania zadawane do działu technicznego przez konsultantów mają większy lub mniejszy wpływ na planowanie sieci. Według Ciebie jak gdzieś nie ma zasięgu to mam milczeć i udawać że jest ok? W ten sposób tego zasięgu nie rozbudują nigdy... Jakbym mieszkał na stałe w wymienionych miejscach to przecież nie miałbym telefonu z Plusa :-] a czy mi tam potrzebny zasięg? Nie wiem, może i tak może i nie. W każdym razie lepiej zasięg mieć niż nie mieć. Nigdy nie wiadomo kiedy i do czego telefon może się przydać. Także jeśli konkurencja zasięg tam ma, to trzeba karcić Plusa żeby się rozwijał.
Pomóż biednym - to nic nie kosztuje!
"Szczęśliwy, kto umie dzielić się z innymi"
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Nof_Ginosar

Szalony PlusManiak

  • Posty: 205
  • Dołączył(a): 9 maja 2019, o 10:02
  • Podziękował : 48 razy
    Otrzymał podziękowań: 15 razy

Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeni

Post26 lip 2020, o 09:07

mariusz9a napisał(a):@Nof_Ginosar, przecież nadajnik z wschodniej części Szczawnicy powstał stosunkowo niedawno (kilka lat temu) i należy do Orange. Zachodnia część mistat tak na oko jest pokryta podobnie przez Plusa i T-Mobile. W 1998 roku zasięg Plusa i Ery też był taki sam.
Co do reszty to doradziłeś jak cholrea:D piszę tu, bo pytania zadawane do działu technicznego przez konsultantów mają większy lub mniejszy wpływ na planowanie sieci. Według Ciebie jak gdzieś nie ma zasięgu to mam milczeć i udawać że jest ok? W ten sposób tego zasięgu nie rozbudują nigdy... Jakbym mieszkał na stałe w wymienionych miejscach to przecież nie miałbym telefonu z Plusa :-] a czy mi tam potrzebny zasięg? Nie wiem, może i tak może i nie. W każdym razie lepiej zasięg mieć niż nie mieć. Nigdy nie wiadomo kiedy i do czego telefon może się przydać. Także jeśli konkurencja zasięg tam ma, to trzeba karcić Plusa żeby się rozwijał.


Latem 1998 r Era miala stacje na gorze Jarmuta (zachod) i na Osrodku Wczasowym Gornik (centrum). Stacja Plusa w Szczawnicy byl tylko sajt na gorze Jarmuta. Zasieg Plusa byl w centrum miejscowosci outdoor. Indoor potrafil jednak zupenie zniknac. O Erze tego powiedziec nie mozna bylo.
Stacja N! w czesci wsch. (Pod Sadami) ma min. 5 lat. Mniej wiecej w tym samym czasie Plus wybudowal stacje w centrum przy Poloniny, ktora na poczatku byla zaledwie U2100.

Nie sadze, aby Dzial Planowania Sieci nie wiedzial o brakach w zasiegu sieci. Stacja jednak wpierw musi zostac zabudzetowana, a potem przejsc zmudny i czesto uslany wybojami proces administracyjny. "Przypominanie" o brakach niczego nie zmienia, ani niczego nie przyspiesza.
Offline
Avatar użytkownika

rs123

Nowy

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 23 lip 2020, o 14:50
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Abonament
  • Model telefonu: Samsung Galaxy A80

Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeni

Post26 lip 2020, o 12:48

Michał_Plus napisał(a):rs123, od kiedy ma miejsce ta sytuacja? Czy występuje bez względu na porę dnia?



Sytuacja ma miejsce od około 2-3 miesięcy, może trochę dłużej. Dzieje się to bez względu na porę dnia. Może czas na rozbudowę tego nadajnika.
Offline

mariusz9a

Administrator

Administrator

  • Posty: 5304
  • Dołączył(a): 20 lip 2008, o 11:42
  • Lokalizacja: Sosnowiec
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 13 razy
  • Moja taryfa: ABO
  • Model telefonu: Samsung Galaxy s10e

Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeni

Post26 lip 2020, o 12:56

Nof_Ginosar napisał(a):Latem 1998 r Era miala stacje na gorze Jarmuta (zachod) i na Osrodku Wczasowym Gornik (centrum). Stacja Plusa w Szczawnicy byl tylko sajt na gorze Jarmuta. Zasieg Plusa byl w centrum miejscowosci outdoor. Indoor potrafil jednak zupenie zniknac. O Erze tego powiedziec nie mozna bylo.
Stacja N! w czesci wsch. (Pod Sadami) ma min. 5 lat. Mniej wiecej w tym samym czasie Plus wybudowal stacje w centrum przy Poloniny, ktora na poczatku byla zaledwie U2100.

Nie sadze, aby Dzial Planowania Sieci nie wiedzial o brakach w zasiegu sieci. Stacja jednak wpierw musi zostac zabudzetowana, a potem przejsc zmudny i czesto uslany wybojami proces administracyjny. "Przypominanie" o brakach niczego nie zmienia, ani niczego nie przyspiesza.

Takich szczegółów nie znam. Siostra miała (w 1998r.) telefon w Plusie a szwagier w Erze i oboje mieli zasięg nawet wewnątrz budynków. Swoją drogą wtedy pierwszy raz byłem w Szczawnicy. Może i w Erze było lepiej, ale w czasach gdy telefon służył do dzwonienie a transmisja danych nie istniała, to wystarczyło to co było. Teraz gdy mniej się dzwoni a bardziej korzysta z danych to sytuacja się zmieniła...
Co do "skomlenia" klientów to uważam że czasami może mieć to znaczenie. Bo to że oni wiedzą że gdzieś nie ma zasięgu itd, to nie jest tajemnica, ale jak zaczynają padać pytania o dany obszar, to może to spowodować przyśpieszenie planów w pewnym obszarze, a gdzieś gdzie nikomu nie zależy może być odłożone na później.
Pomóż biednym - to nic nie kosztuje!
"Szczęśliwy, kto umie dzielić się z innymi"
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Nof_Ginosar

Szalony PlusManiak

  • Posty: 205
  • Dołączył(a): 9 maja 2019, o 10:02
  • Podziękował : 48 razy
    Otrzymał podziękowań: 15 razy

Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeni

Post26 lip 2020, o 15:07

mariusz9a napisał(a):Co do "skomlenia" klientów to uważam że czasami może mieć to znaczenie. Bo to że oni wiedzą że gdzieś nie ma zasięgu itd, to nie jest tajemnica, ale jak zaczynają padać pytania o dany obszar, to może to spowodować przyśpieszenie planów w pewnym obszarze, a gdzieś gdzie nikomu nie zależy może być odłożone na później.


Chcialbym, zeby tak bylo, ale mam watpliwosci, ze tak jest.

Swoja droga przypuszczam, a graniczy to z pewnoscia, ze Plus probowal/probuje uruchomic stacje zarowno w Ojcowie, Sromowcach czy Szczawnicy. Tylko natrafiaja na mur.
Dam Ci dwa przyklady z naszego slasko-malopolskiego podworka. Siewierz centrum i Wolbrom centrum. Starania od ok. 2005 r. Kilkukrotne zmiany lokalizacji, odwolania. Cuda na kiju. W koncu prawomocne pnb dla obydwu stacji i chyba sie uda. 15 lat staran (sic!)
I nie sa to odizolowane przypadki. Bardziej norma niz wyjatek.
Offline

mariusz9a

Administrator

Administrator

  • Posty: 5304
  • Dołączył(a): 20 lip 2008, o 11:42
  • Lokalizacja: Sosnowiec
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 13 razy
  • Moja taryfa: ABO
  • Model telefonu: Samsung Galaxy s10e

Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeni

Post26 lip 2020, o 18:32

Nof_Ginosar napisał(a):Swoja droga przypuszczam, a graniczy to z pewnoscia, ze Plus probowal/probuje uruchomic stacje zarowno w Ojcowie, Sromowcach czy Szczawnicy. Tylko natrafiaja na mur.

Widać Orange i T-Mobile to jakoś łatwiej przychodzi, albo bardziej się starają (bo wątpię żeby zawsze mieli takie niesamowite szczęście a Plus i Play nie)... Może ja mam jakiegoś pecha, ale ostatnio gdzie się nie ruszę to Plus wypada gorzej. Inni potrafią a Plus jakoś średnio:( Proporcje rozkładają się 4:1, tzn na 5 lokalizacji, 4 razy Plus ma problem z zasięgiem a raz T-Mobile. Dobra, już kończę moje narzekania, bo i tak nic to nie da;) także tak sobie tylko pomarudziłem, bo mam wrażenie że co raz bardziej zaczyna się to rozjeżdżać, i jak tak dalej pójdzie to za rok zrezygnuję z Plusa (przestaję wierzyć w jakąkolwiek poprawę, bo niby jak skoro przez lata nic się nie zmienia) :(
Pomóż biednym - to nic nie kosztuje!
"Szczęśliwy, kto umie dzielić się z innymi"
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

rs123

Nowy

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 23 lip 2020, o 14:50
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Abonament
  • Model telefonu: Samsung Galaxy A80

Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeni

Post27 lip 2020, o 18:59

Sytuacja ma miejsce od około 2-3 miesięcy, może trochę dłużej. Dzieje się to bez względu na porę dnia. Może czas na rozbudowę tego nadajnika.
Offline
Avatar użytkownika

Mark #1

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 16
  • Dołączył(a): 17 cze 2018, o 08:42
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: Iphone 7

Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeni

Post27 lip 2020, o 22:22

Nof_Ginosar napisał(a):
mariusz9a napisał(a):Co do "skomlenia" klientów to uważam że czasami może mieć to znaczenie. Bo to że oni wiedzą że gdzieś nie ma zasięgu itd, to nie jest tajemnica, ale jak zaczynają padać pytania o dany obszar, to może to spowodować przyśpieszenie planów w pewnym obszarze, a gdzieś gdzie nikomu nie zależy może być odłożone na później.


Chcialbym, zeby tak bylo, ale mam watpliwosci, ze tak jest.

Swoja droga przypuszczam, a graniczy to z pewnoscia, ze Plus probowal/probuje uruchomic stacje zarowno w Ojcowie, Sromowcach czy Szczawnicy. Tylko natrafiaja na mur.
Dam Ci dwa przyklady z naszego slasko-malopolskiego podworka. Siewierz centrum i Wolbrom centrum. Starania od ok. 2005 r. Kilkukrotne zmiany lokalizacji, odwolania. Cuda na kiju. W koncu prawomocne pnb dla obydwu stacji i chyba sie uda. 15 lat staran (sic!)
I nie sa to odizolowane przypadki. Bardziej norma niz wyjatek.

Panowie, dobrze prawicie. Jestem w Plusie od 1999 roku, wiec mam sentyment do tej sieci. Tu gdzie mieszkam i poruszam się zawodowo : zachodnia Małopolska i Śląsk z moich znajomych, tych którzy się przemieszczają mało kto korzysta już z tej sieci, powód jest tylko jeden: brak zasięgu lub zasięg katastrofalnie zły. Potwierdzę to o czym pisaliście: Wolbrom – centrum chyba sztandarowy przykład nieudacznictwa. Wątpię czy ta stacja która uzyskała niedawno PnB w tym roku w ogóle ruszy… A jest to groteskowe że będąc w centrum miasta jakie by małe nie było np. w przychodni zdrowia nie da się połączyć tylko z Plusa. Przemieszczając się dalej drogą wojewódzka nr 794 (Kraków – Koniecpol) na wysokości miejscowości: Dłużec, Kąpiele Wielkie, Strzegowa sygnał Plusa znika…. . Jest opisywany już tu w moich postach maszt Netwoks - ba! Maszt który wszyscy „lokalsi” chcieli włącznie z burmistrzem Wolbromia, gdzie Play się zainstalował… Plus nie dał rady…. Sławków (śląskie przy trasie 94) centrum miasteczka, zasięg na poziomie Wolbromia, konkurencja zmiata Plusa… włączając Play. Myślę że taka jest polityka kroić maksymalnie koszty, jak już jest mega źle albo po zlikwidowaniu stacji jest problem bo nie ma już nawet przysłowiowej 1 kreski zasięgu na zewnątrz to wtedy coś się dzieje… Zawodowo mam Tmobile + Play i tutaj na tym obszarze to te sieci „kasują” lidera zasięgu z reklam. Nie wiem w czym tkwi problem ale pewnie w opłatach, bo Plus udostępnia przecież swoje maszty konkurencji… tu jest niemoc.
Offline
Avatar użytkownika

Nof_Ginosar

Szalony PlusManiak

  • Posty: 205
  • Dołączył(a): 9 maja 2019, o 10:02
  • Podziękował : 48 razy
    Otrzymał podziękowań: 15 razy

Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeni

Post28 lip 2020, o 09:39

Mark #1 napisał(a): Nie wiem w czym tkwi problem ale pewnie w opłatach, bo Plus udostępnia przecież swoje maszty konkurencji… tu jest niemoc.


I moze na tym zakonczmy? Nie wiemy gdzie lezy przyczyna. Nasze niemrawe hipotezy, ze to niemoc, skapstwo czy szczescie konkurencji sa dosc dete i nie chcialbym ich rozwijac.
Uzytkownika nie obchodzi to co sie dzieje z siecia na danym terenie. Nie ma zasiegu to idzie do konkurencji. Podejscie zdrowe i logiczne.
I nie rozdzierajmy przy tym szat. To jest tylko jakis tam operator tel. kom.
Offline
Avatar użytkownika

Anix

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 2 sie 2020, o 14:31
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Plus Abo L+
  • Model telefonu: Samsung a70

Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeni

Post2 sie 2020, o 14:39

Hejka. Podpinam się pod temat. Wróciłam do Plusa po latach przerwy. Sąsiedzi mówili, że nie będzie tu zasięgu ale nie sądziłam, że w tych czasach może być aż tak źle. Województwo dolnośląskie okolice Sobótki. W domu brak całkowicie zasięgu, nikt się do mnie nie dodzowni chyba, ze wyjdę z domu to w miarę jest zasięg ale bez rewelacji. To jakaś masakra a jeszcze denerwują w obecnej reklamie cyt."brak zasięgu to przenieś się do Plusa "-to chyba jakaś kpina czy zapisali się do kabaretu. Pozdrawiam
Offline
Avatar użytkownika

speedy123

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 14 sty 2018, o 20:26
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeni

Post3 sie 2020, o 02:35

Witam, Od kilku miesięcy mam problem z zasięgiem w domu. Dom zlokalizowany w Czarnej Górze przy ul. Nadwodniej w powiecie Tatrzańskim. Przez około 10 lat zasięg był ok. Teraz jest dramat. Zrywanie połączeń, notoryczny brak zasięgu nie wspominając o całkowitym braku internetu.
Problem zgłaszany był przez infolinię, ale po pierwszym zgłoszeniu dostałem informację w ciągu około godziny że problem został rozwiązany, ponowne zgłoszenie zostało złożone w tym samym dniu - niedawno dostałem wiadomość o rozwiązaniu problemu. Niestety nie ma żadnej poprawy.
Jestem przy końcu umowy i noszę się z zamiarem przeniesienia numeru do innej sieci. Syn posiada telefon w Orange i w opisywanym przedziale czasu 2-3 miesięcy operator ten znacznie poprawił siłę sygnału. Zastanawiam się czy modyfikacja nadajnika Orange czasem źle nie wpłynęła na zasięg Plusa. Ale ja tego nie zdiagnozuję. Od tego operator ma techników aby to sprawdzili. Niestety pojedynczy klient jest w głębokim... poważaniu sieci Plus czym świadczą wiadomości o rozwiązaniu problemu bez nawet 1 kontaktu technika z klientem. Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plus Abonament - Oficjalny Dział Plusa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 36 gości